Járva járj

Tegnap megtörtént az az eset, hogy én kaptam és nem adtam a tanácsot.
Soha nem voltam a szavak embere, mindig megfontoltam mindent mielőtt egyáltalán kimondtam volna, épp ezért vannak általánosságban véve jó tanácsaim. Mostanában viszont nem találtam a hangom még annyira se. Biztos mindenki érzett már olyat, hogy elveszett. Reggel amikor felkel, el kell gondolkodnia, hogy ugyan miért teszi. Mi értelme van ennek az új napnak?! Monotonitások sorozata ami történik újra és újra amíg fel kell eszmélnünk.. valami nem jó, valami nem működik.

Bizton állíthatom, kell a változás, kellenek a mindennapokba új kihívások, nem szabad hagyni, hogy befásuljunk. Persze erre rájönni se egyszerű. Először jön az ijedtség, mivel tudjuk, mást kell csinálnunk, másik lábunkat kell előbb letenni reggel, máshogy kell megcsinálni azt a fránya rántottát. Ebben az időszakban valószínű, hogy átesünk annak a bizonyos lónak a nem biztosan jó oldalára. Így történt ez velem is... Jött a változás amiről azt hittem jó. Hiszen új, ezáltal kihívásokkal teli, van benne izgalom. Hajszoltam, futottam utána, mit sem törődve azzal, mit vagy akár kit hagyok hátra. Aztán jött a pofon.
A sok oda nem figyelés és csak magamra gondolás után be kellett látnom, nem jó irány az amit én követek. Sok embert megbántottam, más lett az életvitelem, nehéz volt hozzá igazodni. Egyszerűen elvesztettem azt ami igazából én voltam, elvesztettem a kontrollt ezután már messze nem jártam ahhoz, hogy új, teljes, egészséges életet alakítsak ki.
Szerencsére mindig van az embernek egy őrangyala. Az enyém rám talált viszonylag jó időben, nagy károk és még több hátrahagyott ember előtt. Persze, mint mondják ilyenkor derül ki.ki az ki igazán veled akar lenni, aki igazán csak téged szeret, ezt az egyet teljességgel bizton állíthatom. Azért adtam ezt a címet a mai mondókámnak, hogy rávilágítsak arra, mindig van út amit járni lehet, de nem biztos, hogy az a miénk is. Nem kell sietni sehova, a változás jön, ugyan lehet, hogy kell neki egy kis noszogatás, de a végeredmény mindig csodás.. viszont. Bízz magadban, de bízz másokban is! Soha nem jó, ha az embernek egyedül kell maradnia a saját meggondolatlansága miatt. Szeresd magad, és szeress másokat is!

Kommentek
  1. Én